Demonstratie en uitleg Easy Driving 11 mei tijdens de Voorjaarsbeurs in De Drijscheer

Easy Driving is een initiatief dat zich inzet voor duurzaamheid door elektrische deelauto’s te plaatsen in onder meer dorpen. Op die manier kunnen dorpsbewoners samen gebruik maken van dezelfde auto, waardoor de kosten van het autogebruik enorm gedrukt kunnen worden.

 

Easy Driving heeft een selectie van elektrische auto’s die naar behoefte ingezet kunnen worden en waarbij er naar gebruik betaald wordt. De auto’s komen op centrale locaties in de buurt te staan en zijn gemakkelijk te reserveren via de app. Er zijn verschillende types volledig elekstrische auto’s beschikbaar voor het deelauto project. De auto’s kunnen per uur, per dagdeel of per dag worden gereserveerd worden. Voor iedere rit kan de meest geschikte auto worden gereserveerd; voor een afspraak of familiebezoekje in de buurt kies je voor bijvoorbeeld de Nissan Leaf en voor de langere afstanden neem je de Hyundai Kona mee. Dus niet meer de kopzorg van een eigen auto met hoge maandelijkse kosten, maar een passende auto wanneer deze nodig is.

 

De Drijscheer, De Ruilwinkel, Dorpsbelang Tange-Alteveer en gemeente Stadskanaal willen inventariseren of hier draagvlak voor is in Alteveer. Initiatiefnemer Herman Bekker , beheerder van de Drijscheer heeft hier de contacten voor gelegd en wil graag op 11 mei 2019 aanstaande samen met Easy Driving een demonstratie en uitleg van dit initiatief geven op de voorjaarsbeurs in de Drijscheer. De beurs is van 10.00 – 16.00 uur in en om de Drijscheer/Ruilwinkel te Alteveer